Cugetări

Curaj ordinar

Blogul teotitude.com a lansat un maraton de texte prin care îți poți exprima #curajulordinar

Peste 7 zile am 19 ani și o duzină de vise, aspirații, idealuri, planuri, idei. Și nici nu știu ce să fac cu ele. Dar mă bucur că sunt.

După absolvirea liceului, parcă am ajuns la o răscruce. Drumurile ce mi se deschideau în față, se uitau nedumerite la mine. Și eu la ele. Ca niște străine, ne cercetam minuțios și știam că o alegere are să-mi schimbe viața. O singură alegere. O singură viață. Mă măcină gândul cât de corespunzătoare și exactă ar trebuie să fie această alegere.

Am decis să-mi ascult inima, glasul interior, chemarea si toate simțurile ce se mai mișcau înăuntru, dar… mă deranjau niște voci ce mă însoțeau pretutindeni. Se auzeau părerile părinților, buneilor, rudelor, prietenilor, profesorilor, cunoscuților. Toate trăiau în mine. Și îmi încurcau să aud vocea propriei inimi. Vocea mea.

received_2279525625394852-01

Încotro? Încotro? Încotro?
Tinerețe și maximalism ? Ochelari roz ? Nebunie? Alegere prea curajoasă? Sau poate un pic cu capul în nori ? Cred că toate. Și îmi place asta! Atâta timp cât îmi asum toate deciziile. Atâta timp cât inima simte. Și e bună prietenă cu rațiunea și echilibru. Nu e ușor să fii o visătoare 🙂 Chiar deloc ! Dar eu am decis să trăiesc așa cum simt. Să am curaj. Să țin cont de sfaturile mele pentru mine. A mele pentru mine. Chiar dacă asta suna un pic egoist.
Curajul este aripa ta dreaptă. Curajul este puterea ce clocotește înăuntrul tău. Curajul te ajută să-ți menții coloana vertebrală în poziția corectă. Curajul cel de toate zilele. Ce bine e să te joci cu el.

Luați-va de mână și mergeți împreună prin viață. Escaladați împreună noi orizonturi. Cădeți și ridicați- vă împreună. Intens. Din inimă. Fară regrete. Promit să fie o aventură pe cinste!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s